Špinača s paradižnikom in mocarelo

Število porcij:

4

Čas priprave:

30 minut

Sezona:

 poletje

O receptu

Solata je enostavna za pripravo. Lahko jo pripravimo za lahek poletni obrok s kosom opečenega kruha. Primerna je tudi kot ena izmed prilog na pikniku.

Sestavine

    • 400 g špinače
    • 400 g paradižnika
    • 200 g mocerele
    • 100 g šalotke ali mlade čebule
    • 40 g oljčnega olja
    • 30 g pistacij
    • balzamični kis

 

 

 

Postopek priprave

Korak 1

Špinačo operemo. Če imajo listi že debelejša stebla, jih odtrgamo skupaj z glavno žilo. Dobro odcedimo. Čebulo narežemo na kocke. Mocarelo narežemo in postavimo na cedilo, da odteče čimveč tekočine. Paradižnik narežemo. Pistacije grobo nasekljamo.

 Korak 2

Na delu oljčnega olja prepražimo čebulo, le toliko, da postekleni in ne spremeni barve. Dodamo špinačo in mešamo le toliko, da upade. Solimo in popramo. Ohladimo in odlijemo tekočino, ki jo je spustila.

Korak 3

V skledi združimo špinačo, paradižnik in mocarelo. Dodamo sol, poper in preostalo oljčno olje in premešamo. Pred serviranjem potresemo s pistacijami. Lahko tudi pokapljamo z zgoščenim balzamičnim kisom. Serviramo ohlajeno.