Krompirjeva kremna juha z avokadom in mladim sirom

Število porcij:

4

Čas priprave:

45 minut

Sezona:

 vse leto

O receptu

Juha je bogata in polnega okusa.  Spominja me na ekvadorsko juho “locro de papa”. 

Sestavine

  • 400 g krompirja
  • 20 g maščobe
  • 100 g jušne zelenjave (por, gomolj zelene)
  • 60 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 1,25 l zelenjavne osnove
  • majaron, lovorov list, poper
  • 1 dl smetane
  • peteršilj ali koriander
  • 200 g avokada
  • limeta ali limona
  • 120 g mladega sira

 

 

 

 

 

Postopek priprave

Korak 1

Zelenjavo in krompir očistimo in narežemo. Čebulo in česen nasekljamo. Avokado olupimo, narežemo in mariniramo z nekaj kapljic limetinega ali limoninega soka.

  Korak 2

Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in jušno zelenjavo. Dodamo krompir in prilijemo kostno juho. Dodamo suhe začimbe in kuhamo, da se vse sestavine zmehčajo.

Korak 3

Juho zmiksamo in ponovno prevremo. Po potrebi še začinimo in dodamo sladko smetano.

Korak 4

Juho nalijemo v krožnik ali skodelico  in dodamo rezine avokada in mladega sira. Potresemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.