Kodrasti ohrovt s krompirjem

Število porcij:

4

Čas priprave:

45 minut

Sezona:

 vse leto

O receptu

Jed je zelo enostavna za pripravo in okusna. Po istem postopku lahko pripravimo tudi blitvo s krompirjem.

Sestavine

  • 600 g krompirja
  • 200 g kodrastega ohrovta
  • 4 stroke česna
  • zeleni peteršilj
  • 30 g oljčnega olja
  • sol, poper

 

 

Postopek priprave

Korak 1

Krompir operemo, olupimo in narežemo na tanjše rezine.  Olupljen česen in peteršilj nasekljamo. Ohrovt operemo.  Tršo glavno žilo odrežemo in jo narežemo na majhne delce.  Liste ohrovta narežemo posebej.

  Korak 2

V kozico damo krompir in trše dele ohrovta. Prilijemo le toliko vode, da je dno dobro prekrito z vodo,  Zavremo in pokrito kuhamo nekaj minut. Dodamo še mehkejši del ohrovta in pokrito dušimo. Med dušenjem po potrebi prilijemo še malo vode. Na dnu posode mora biti ves čas tekočina.

Korak 3

Ko je krompir popolnoma mehek, odstavimo. Tekočine ne odlivamo, če je seveda nimamo preveč v posodi.  Jed solimo, popramo, dodamo česen, peteršilj, oljčno olje in dobro premešamo.  Tekočina, ki je ostala v posodi bo ohranila jed sočno, del krompirja med mešanjem razpade in zgosti jed.