Jabolčna rezina z mandlji in čokolado
Število porcij:
10
Čas priprave:
90 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Sladica je enostavna za pripravo. Krhko testo in oreški zagotovijo hrustljavost, jabolka sočnost, cimet in čokolada pa dopolnijo in zaokrožijo okuse. Sladico lahko še obogatimo z dodatkom tekoče vanillijeve kreme.

Sestavine
Testo:
- 300 g moke
- 30 g kakava
- 1/3 zavitka pecilnega praška
- 40 g sladkorja v prahu
- 160 g masla
- 2 rumenjaka
- 4 žlice mleka
Nadev:
- 600 g jabolk
- cimet
- 140 g mandljev ali orehov
- 100 g čokoladnih kapljic
- 2 jajci
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 2 zavitka vanilijevega sladkorja
Količine ustrezajo za pekač 33×20 cm.
Namesto čokoladnih kapljic lahko uporabimo nasekljano temno čokolado. Najbolje pa se obnese čokolada za peko, ker se med pečenjem ne stopi.





Postopek priprave
Korak 1
Priprava testa: V posodi za gnetenje zmešamo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo, ogreto na sobno temperaturo. S prsti ga razdrobimo in pomešamo med moko. primešamo še rumenjaka in mleko in gnetemo le toliko časa, da se sestavine povežejo in dobimo gladko testo.
Pekač namastimo z maslom. Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga preložimo v pekač.
Korak 2
Priprava nadeva: Mandlje grobo nasekljamo. V posodi razžvrkljamo jajce, sladko smetano in sladkor.
Jabolka olupimo in naribamo, sok odcedimo. Začinimo s cimetom in vanilijevim sladkorjem. Dodamo še mandlje in temno čokolado.
Korak 3
Pripravljen nadev razporedimo na testo. Po vrhu prelijemo z jajčno zmesjo. Postavimo v pečico in pečemo približno 40 minut na 180°C.
Pred serviranjem lahko še potresemo s sladkorjem v prahu.
Bravo,Marjetka,nekaj novega,drugačnega,sočnega,okusnega,mislim,da bom probal v kratkem!
Super. Lahko kaj pokomentiraš, ko boš preizkusil.