Piščančji ragu z zelenjavo
Število porcij:
8
Čas priprave:
60 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Piščančje meso in zelenjava napovedujeta lahek in nežen okus jedi. Ko vse skupaj povežemo z okusno omako, dobimo jed polnega in bogatega okusa. Poleg raguja postrežemo eno izmed prilog in dobimo polnovreden obrok.

Sestavine
- 1 kg piščančjih stegen brez kosti
- 150 g čebule
- 600 g različne zelenjave
- 30 g olja
- sol, poper
- lovorov list
- timijan
- 30 g moke
- 30 g masla
- 0,5 dl belega vina
- 0,5 dl sladke smetane
- peteršilj
- 1 l osnove za zalivanje
Zelenjavo izberemo glede na sezono in domače zaloge.




Postopek priprave
Korak 1
Meso očistimo vidne maščobe in zrežemo na kocke. Zelenjavo očistimo in poljubno narežemo na manjše dele. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Peteršilj operemo, osušimo in nasekljamo. Pripravimo masleno kroglico: maslo ogreto na sobno temperaturo gladko zmešamo z moko.
Korak 2
Meso opečeno na vroči maščobi. Opekamo manjšo količino naenkrat, da bo meso hitro zakrknilo in dobilo rjavo barvo. Opečeno meso preložimo v drugo posodo. Posodo, v kateri smo opekali meso prihranimo.
Zelenjavo skuhamo v manjši količini vrele, soljene vode. Vsa zelenjava naj ostane čvrsta, zato jo v vodo dodajamo postopoma glede na trdoto (korenasta naj se kuha dlje, kot npr. brokoli).
Korak 3
Na maščobi, kjer smo opekali meso, svetlo prepražimo čebulo. Dodamo vejico timijana, lovorov list in zalijemo z malo osnove. Pokrijemo in dušimo, da se čebula nekoliko zmehča. Dodamo še meso, prilijemo še del osnove, solimo, popramo in dušimo približno 20 minut na zmernem ognju. Dodamo zelenjavo in zgostimo z masleno kroglico. Prilijemo še vino in še dušimo nekaj minut, da se okusi povežejo.
Korak 5
Na koncu prilijemo še sladko smetano, premešamo in prevremo. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem.