Testenine v hladni paradižnikovi omaki
Število porcij:
4
Čas priprave:
45 minut
Sezona:
poletje
O receptu
Idealna jed za vroče poletne dni. Priprava je hitra in enostavna, jed pa lahka in zelo osvežujoča. Priporočam pripravo le v času, ko imamo na voljo zrel, okusen, na soncu dozorel paradižnik.

Sestavine
- 280 g testenin
- 800 g mesnatega paradižnika
- šop bazilike
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol, poper
- 80 g oljk brez koščic
- 100 g mocarele



Postopek priprave
Korak 1
Paradižnik operemo in olupimo. Če je dovolj zrel, z nožem brez težav odstranimo kožico. Lahko ga tudi za minuto potopimo v vrelo vodo, kar še olajša lupljenje. Baziliko operemo, osušimo in narežemo na tanke rezance. Olive narežemo na kolobarje.
Korak 2
Paradižnik narežemo na manjše kocke, ga solimo in prelijemo z oljčnim oljem. Dodamo še baziliko in oljke. Sestavine dobro premešamo in postavimo na hladno vsaj za pol ure, da se okusi povežejo.
Korak 3
V slanem kropu skuhamo testenine. Priporočam fusile, ker zaradi svoje oblike zadržijo omako. Kuhamo po navodilu proizvajalca. Kuhane ohladimo.
Korak 4
Testenine zmešamo z omako in dodamo še narezano ali natrgano mocarelo. Dobro premešamo, po potrebi še začinimo in preložimo v servirno posodo. Okrasimo z listi bazilike, lahko tudi s češnjevimi paradižniki.
dober recept, hvala za vaše ideje.
Hvala za vaše mnenje. Me veseli, da vam je všeč.