Drobnjakova omaka
Število porcij:
4
Čas priprave:
45 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Omaka je enostavna in hitro pripravljena. Postrežemo jo lahko k ocvrtim jedem, pečenemu ali kuhanemu mesu. Sveži drobnjak in aromatični kis delujeta sveže, krompir in jajce pa omako zgostita in zaokrožita okuse. Redkejša omaka pa je lahko tudi solatni preliv.

Sestavine
- 2 jajci
- 100 g krompirja
- šop drobnjaka
- sol, poper
- 0,3 dl oljčnega olja
- zeliščni ali jabolčni kis



Postopek priprave
Korak 1
Krompir skuhano v lupini. Kuhanega olupimo in drobno naribamo. Jajci skuhamo v trdo in jih prav tako naribamo. Drobnjak operemo in ga s ostrim nožem tanko narežemo.
Korak 2
Pripravljene sestavine združimo, dodamo sol in poper ter olje in kis. Premešamo in po potrebi dodamo še malo vode