Bananin kruh

Število porcij:

12 kosov

Čas priprave:

80 minut

Sezona:

 vse leto

O receptu

Priprava sladice je zelo enostavna in razmeroma hitra.

Recept je še posebno uporaben kadar nismo pravočasno porabili banan in so preveč dozorele. 

Sestavine

  • 3 zrele banane
  • 150 g sladkorja
  • vanilin sladkor
  • limonina lupina
  • 120 g olja
  • 300 g grškega jogurta
  • 300 g moke (pol bele, pol polnozrnate)
  • 100 g čokolade
  • 100 g lešnikov (orehi, mandlji)
  • ščep soli
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilni prašek
  • 100 g suhega sadja (lahko opustimo)

Postopek priprave

Korak 1

Oreščke, čokolado in suho sadje nasekljamo. Model namažemo z maslom in posujemo z moko.

  Korak 2

Moko presejemo. Vse suhe sestavine zmešamo v večji skledi.

Korak 3

Olupljene banane stlačimo ali zmeljemo z jogurtom.

 

Korak 4

Bananino kašo zlijemo  k suhim sestavinam, prilijemo še olje in dobro zmešamo. Vlijemo v pripravljen model.

Korak 5

Postavimo v ogreto pečico. Najprej pečemo na 130 °C,  20 minut, nato povečamo na 180°C še za 30 minut. Čas pečenja velja za model  v velikosti  30 x 12 cm.