Bananin kruh
Število porcij:
12 kosov
Čas priprave:
80 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Priprava sladice je zelo enostavna in razmeroma hitra.
Recept je še posebno uporaben kadar nismo pravočasno porabili banan in so preveč dozorele.

Sestavine
- 3 zrele banane
- 150 g sladkorja
- vanilin sladkor
- limonina lupina
- 120 g olja
- 300 g grškega jogurta
- 300 g moke (pol bele, pol polnozrnate)
- 100 g čokolade
- 100 g lešnikov (orehi, mandlji)
- ščep soli
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička pecilni prašek
- 100 g suhega sadja (lahko opustimo)




Postopek priprave
Korak 1
Oreščke, čokolado in suho sadje nasekljamo. Model namažemo z maslom in posujemo z moko.
Korak 2
Moko presejemo. Vse suhe sestavine zmešamo v večji skledi.
Korak 3
Olupljene banane stlačimo ali zmeljemo z jogurtom.
Korak 4
Bananino kašo zlijemo k suhim sestavinam, prilijemo še olje in dobro zmešamo. Vlijemo v pripravljen model.
Korak 5
Postavimo v ogreto pečico. Najprej pečemo na 130 °C, 20 minut, nato povečamo na 180°C še za 30 minut. Čas pečenja velja za model v velikosti 30 x 12 cm.