Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Število porcij:

4

Čas priprave:

45 minut

Sezona:

 poletje

 

O receptu

Jed je enostavna in hitro pripravljena. 

Zame je to ena boljših poletnih jedi.   Nežen okus mladega krompirja in stročjega fižola dopolnijo hrustljavi ocvirki. Jed lahko jo postrežemo kot prilogo ali kot glavno jed s solato.

Sestavine

  • 1 g stročjega fižola
  • 1 kg mladega krompirja
  • 150 g ocvirkov
  • šopek peteršilja
  • sol, poper

 

 

Postopek priprave

Korak 1

Fižol operemo in narežemo na manjše dele. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Peteršilj operemo, osušimo in nasekljamo.

Korak 2

Fižol pristavimo v vrelo slano vodo in kuhamo da se zmehča, vendar na še vedno ostane kompakten. Krompir damo v hladno vodo, in skuhamo do mehkega. Med kuhanjem solimo. Ocvirke segrejemo, oziroma ocvremo, da postanejo hrustljavi.

Korak 3

Krompir in fižol ocedimo ter združimo v servirni posodi. Po želji popopramo in zabelimo  z vročimi ocvirki. Po vrhu potresemo še sesekljan peteršilj in takoj serviramo.