Zdrobovi hrustavci 

Število porcij:

4

Čas priprave:

45 minut

Sezona:

 vse leto

O receptu

Hrustavce lahko ocvremo v maščobi ali spečemo v pečici.  Prilogo postrežemo k jedem v omaki.

Sestavine

 0,5 l mleka

  • sol
  • 180 g pšeničnega zdroba
  • 40 g masla
  • 2 jajci
  • 20 g parmezana
  • 50 g semen (bučna, sončična)
  • maščoba za cvrenje ali peko

 

 

Postopek priprave

Korak 1

Parmezan naribamo. Semena nasekljamo.

 Korak 2

Mleko skupaj z maslom zavremo, solimo in vanj med mešanjem zakuhamo zdrob. Kuhamo le toliko, da se zgosti in odstavimo. Malo ohladimo in drugo za drugim primešamo obe jajci, primešamo še semena in parmezan.

Korak 3

Pripravljeno zmes stresemo na desko. Posujemo drobtine. S svaljkanjem zmesi oblikujemo daljše svaljke in jih narežemo.

Korak 4

Hrustavce lahko ocvremo v vroči maščobi do lepo zapečene rjave barve. Odlagamo jih na papirnato brisačo.

Druga možnost je, da jih naložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažemo z oljem in spečemo v pečici na 220°C do svetlo rjave barve.