Porovi žepki s tofujem

Število porcij:

4

Čas priprave:

45 minut

Sezona:

 vse leto

O receptu

Jed spominja na empanadas, ki izhaja iz južnoameriške kuhinje. Zraven lahko postrežemo quacamole ali katero drugo hladno omako. Tudi nadevi so lahko različni.

Sestavine

  • 100 g dimljenega tofuja
  • 300 g pora
  • 20 g oljčnega olja
  • sojina omaka
  • poper, sol
  • sezam
  • 500 g masleno listnato testo
  • jajce za premaz

Za ljubitelje mesnega okusa lahko tofu zamenjamo s 50 g pancete ali prekajene slanine.

 

Postopek priprave

Korak 1

Por očistimo in narežemo na kolobarje.

Tofu narežemo na manjše kocke in ga mariniramo v sojini omaki.

  Korak 2

Sezam prepražimo na suho.

Na maščobi na hitro opečemo tofu in ga preložimo v drugo posodo. V isti ponvi pražimo por, le toliko, da ovene. Odstavimo. Poru in dodamo tofu, sezam in začinimo.

Korak 3

Listnato testo razvaljamo in izrežemo kroge. Rob premažemo z jajcem.

 Na sredino kroga damo kupček nadeva,  prepognemo in stisnemo z vilicami ali uporabimo poseben modelček za oblikovanje žepkov.

Korak 4

Žepke premažemo z jajcem in pečemo v vroči pečici na 200°C toliko časa, da se svetlo rjavo obarvajo.