Porovi žepki s tofujem
Število porcij:
4
Čas priprave:
45 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Jed spominja na empanadas, ki izhaja iz južnoameriške kuhinje. Zraven lahko postrežemo quacamole ali katero drugo hladno omako. Tudi nadevi so lahko različni.

Sestavine
- 100 g dimljenega tofuja
- 300 g pora
- 20 g oljčnega olja
- sojina omaka
- poper, sol
- sezam
- 500 g masleno listnato testo
- jajce za premaz
Za ljubitelje mesnega okusa lahko tofu zamenjamo s 50 g pancete ali prekajene slanine.




Postopek priprave
Korak 1
Por očistimo in narežemo na kolobarje.
Tofu narežemo na manjše kocke in ga mariniramo v sojini omaki.
Korak 2
Sezam prepražimo na suho.
Na maščobi na hitro opečemo tofu in ga preložimo v drugo posodo. V isti ponvi pražimo por, le toliko, da ovene. Odstavimo. Poru in dodamo tofu, sezam in začinimo.
Korak 3
Listnato testo razvaljamo in izrežemo kroge. Rob premažemo z jajcem.
Na sredino kroga damo kupček nadeva, prepognemo in stisnemo z vilicami ali uporabimo poseben modelček za oblikovanje žepkov.
Korak 4
Žepke premažemo z jajcem in pečemo v vroči pečici na 200°C toliko časa, da se svetlo rjavo obarvajo.