Porova rezina

Število porcij:

4

Čas priprave:

45 minut

Sezona:

 vse leto

O receptu

Testo iz  polnozrnate moke in pripravljeno z malo maščobe in veliko zelenjave zagotavlja zdrav obrok. Jed pripravimo lahko tudi v brezmesni različici. 

Sestavine

Testo:

  • 160 g polnozrnate moke
  • za noževo konico pecilnega praška
  • 90 g puste skute
  • 3 žlici olja
  • 3 žlici mleka
  • sol

Nadev:

  • 20 g olja
  • 50 g slanine,
  • 200 g čebule,
  • 350 g pora
  • sol, poper

Preliv:

  • 1 jajce
  • 100 g kisle smetane
  • sol

 Sestavine ustrezajo za okrogli model (premera 26 cm).

Slanino lahko opustimo ali nadomestimo z naribanim sirom.

 

Postopek priprave

Korak 1

 Čebulo in por očistimo in zrežemo na kolobarje. Slanino zrežemo na kocke. Model namastimo.

  Korak 2

 Na maščobi prepražimo kocke slanine. Dodamo čebulo, jo svetlo prepražimo in  dodamo por. Pražimo le toliko časa, da čebula postekleni in por upade. Začinimo in odstavimo.

Korak 3

Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo skuto, olje, mleko in sol ter zamesimo gladko testo.  Razvaljamo in obložimo model. Pečico segrejemo na 180°C. Testo pečemo 10 minut.

Korak 4

Na predpečeno testo naložimo zmes iz čebule in pora. Jajce razžvrkljamo  s kislo smetano. Začinimo z soljo in poprom in prelijemo po zelenjavi. Pečemo še 20 min na srednji višini.

Korak 5

Pito nekoliko ohladimo, razrežemo in postrežemo.