Porova rezina
Število porcij:
4
Čas priprave:
45 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Testo iz polnozrnate moke in pripravljeno z malo maščobe in veliko zelenjave zagotavlja zdrav obrok. Jed pripravimo lahko tudi v brezmesni različici.

Sestavine
Testo:
- 160 g polnozrnate moke
- za noževo konico pecilnega praška
- 90 g puste skute
- 3 žlici olja
- 3 žlici mleka
- sol
Nadev:
- 20 g olja
- 50 g slanine,
- 200 g čebule,
- 350 g pora
- sol, poper
Preliv:
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- sol
Sestavine ustrezajo za okrogli model (premera 26 cm).
Slanino lahko opustimo ali nadomestimo z naribanim sirom.




Postopek priprave
Korak 1
Čebulo in por očistimo in zrežemo na kolobarje. Slanino zrežemo na kocke. Model namastimo.
Korak 2
Na maščobi prepražimo kocke slanine. Dodamo čebulo, jo svetlo prepražimo in dodamo por. Pražimo le toliko časa, da čebula postekleni in por upade. Začinimo in odstavimo.
Korak 3
Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo skuto, olje, mleko in sol ter zamesimo gladko testo. Razvaljamo in obložimo model. Pečico segrejemo na 180°C. Testo pečemo 10 minut.
Korak 4
Na predpečeno testo naložimo zmes iz čebule in pora. Jajce razžvrkljamo s kislo smetano. Začinimo z soljo in poprom in prelijemo po zelenjavi. Pečemo še 20 min na srednji višini.
Korak 5
Pito nekoliko ohladimo, razrežemo in postrežemo.