Krompirjeva kremna juha z avokadom in mladim sirom
Število porcij:
4
Čas priprave:
45 minut
Sezona:
vse leto
O receptu
Juha je bogata in polnega okusa. Spominja me na ekvadorsko juho “locro de papa”.

Sestavine
- 400 g krompirja
- 20 g maščobe
- 100 g jušne zelenjave (por, gomolj zelene)
- 60 g čebule
- 2 stroka česna
- 1,25 l zelenjavne osnove
- majaron, lovorov list, poper
- 1 dl smetane
- peteršilj ali koriander
- 200 g avokada
- limeta ali limona
- 120 g mladega sira



Postopek priprave
Korak 1
Zelenjavo in krompir očistimo in narežemo. Čebulo in česen nasekljamo. Avokado olupimo, narežemo in mariniramo z nekaj kapljic limetinega ali limoninega soka.
Korak 2
Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in jušno zelenjavo. Dodamo krompir in prilijemo kostno juho. Dodamo suhe začimbe in kuhamo, da se vse sestavine zmehčajo.
Korak 3
Juho zmiksamo in ponovno prevremo. Po potrebi še začinimo in dodamo sladko smetano.
Korak 4
Juho nalijemo v krožnik ali skodelico in dodamo rezine avokada in mladega sira. Potresemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.